Chronimy Twoje dane, więcęj szczegółów TUTAJ
 
Portal wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
x
Dziś jest: piątek, 21-02-2020
06.11.2019

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

 

 

Szanowni Państwo informujemy, że w związku z organizacją w dniu 10 listopada 2019 r. w miejscowości Międzylesie odchodów święta Niepodległości, podczas uroczystości tj.: mszy świętej, apelu pamięci oraz wieczornicy w sali sportowej utrwalony będzie a następnie rozpowszechniany wizerunek uczestników. Wobec tego chcemy przekazać Państwu najistotniejsze informacje dotyczące przetwarzania państwa danych.

 

 
 
  1. Administratorem danych osobowych jest Gmina Skąpe, Skąpe 65, 66-213 Skąpe, urzad@skape.pl , tel. 683419212. 
  2. We wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych można się kontaktować z Inspektorem Ochrony Danych u Administratora na adres e-mail: iod@skape.pl  lub tel. 683419213.
  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

- wizerunek – w celu promocji gminnych obchodów państwowych świąt, krzewienia patriotyzmu i prezentacji lokalnego dorobku kulturalnego, a podstawą przetwarzania Państwa danych będzie art. 6 ust. 1 lit. e RODO  w związku z art. 7 ust. 1 pkt. 18 ustawy o samorządzie gminnym.

  1. Odbiorcami Państwa danych w postaci wizerunku będą podmioty, które przetwarzają Państwa dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające) np. w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz obsługi serwisów społecznościowych, a także odwiedzający stronę internetową i portale społecznościowe administratora.
  1. Państwa dane osobowe w postaci wizerunku będą przechowywane przez Administratora przez okres realizacji, trwania oraz promocji wydarzenia (5 lat).
  2. Informujemy, iż przysługuje Państwu prawo dostępu do treści tych danych, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, sprostowania/uzupełniania. 
  3. Ponadto przysługuje Państwu także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  4. Przysługuje Państwu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  5. Podanie danych osobowych w postaci wizerunku jest dobrowolne, jednak jest warunkiem koniecznym aby uczestniczyć w obchodach Święta Niepodległości. 
  6. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy.
  7. Państwa  dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz nie będą budowane żadne profile.

 

 


Urząd Gminy Skąpe
66-213 Skąpe 65

   
tel.:
68 341 92 12
68 341 92 13
68 341 92 27
   
faks:
68 341 91 80
   
e-mail:
   
Biuletyn Informacji Publicznej
Odwiedziło nas
1 332 855 gości
Na stronie znajduje się
5 gości